zaklikaye-do-protestiv-i-povstan-facebook-rozmistiv-u-moldovi-reklamu-prokremlivskogo-oligarkha

Закликає до протестів і повстань: Facebook розмістив у Молдові рекламу прокремлівського олігарха

 • 715312 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Facebook дозволив молдавському олігарху зі зв'язками в кремлі, що перебуває у вигнанні, розміщувати рекламу, яка закликає до протестів і повстань проти прозахідного уряду, незважаючи на те, що він і його політична партія були в списках санкцій США, інформує УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Рекламу за участю політика та засудженого шахрая Ілана Шора зрештою видалили з Facebook, але не раніше, ніж її побачили мільйони разів у Молдові.

Прагнучи використати гнів із приводу інфляції та зростання цін на пальне, платні пости політичної партії Шора були націлені на уряд президента Майї Санду.

Рекламні ролики показують, як росія та її союзники використовували недогляди у соціальних мережах для поширення пропаганди та дезінформації, які посилюють економічну та соціальну незахищеність.

За словами Доріна Фрасіняну, радника із зовнішньої політики молдавського прем'єр-міністра, реклама Шора сприяла розпалюванню запеклих протестів проти уряду і, схоже, спрямована на дестабілізацію Молдови та повернення її у сферу впливу росії.

Додамо

Раніше цього тижня Санду докладно розповіла про змову росії з метою повалення її уряду за допомогою зовнішніх саботажників.

«Спроби дестабілізації — це реальність, і для наших установ вони є справжньою проблемою», — сказала вона у четвер.

«Потрібні рішучі кроки щодо зміцнення безпеки країни».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Японія перегляне підвищенням віку згоди з 13 до 16 років

     • 1048968 переглядiв