zakon-pro-zbroyu-nayblizhchim-chasom-potrapit-na-rozglyad-radi-razumkov

Закон про зброю найближчим часом потрапить на розгляд Ради – Разумков

 • 14052 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Проект закону про легалізацію медичного канабісу цього тижня не буде розглянуто на засіданні Верховної ради, а от законом щодо зброї парламент займеться найближчим часом. Про це сказав голова ВР Дмитро Разумков на брифінгу за підсумками засідання погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Щодо медичного канабісу… На цьому тижні такого законопроекту немає. Щодо легалізації зброї (це не легалізація зброї, а закон про зброю), він точно буде не простий. Він є в порядку денному, найближчим часом він потрапить до Верховної ради і буде розглядатись. Говорити зараз про рівень його підтримки або тих, хто буде виступати проти, поки що зарано – варто ще опрацювати це питання в плані підтримки", - сказав Разумков.

Закон про зброю

Під час засідання 20 січня комітет ВР з питань правоохоронної діяльності погодив проект закону №4335 “Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї”.

Передбачається зокрема, що за аналогією з Посвідченням водія, буде запроваджено Посвідчення власника зброї, у якому зазначаються категорії зброї, яку може набути власник Посвідчення. Крім цього на кожну одиницю зброї впроваджується технічний паспорт, у якому зазначаються відомості про власника та серійний номер зброї.

Легалізація канабісу

20 січня у Верховній Раді України зареєстрували законопроект № 4553-1 щодо легалізації медичного канабісу в Україні. Документ передбачає обіг медичних конопель за ліцензіями з державним контролем та придбання ліків на основі канабісу виключно за рецептом лікаря.

Окрім цього законопроекту у ВР вже зареєстрували альтернативні законопроекти №4553-2, 4553-3.

Варто зазначити

Верховна рада України в останній пленарний тиждень поточної сесії планує розглянути, зокрема, законопроект щодо створення Бюро економічної безпеки та інші питання.

Українські Національні Новини

Політика