zakonoproyekt-pro-dezinformatsiyu-peredano-na-doopratsyuvannya-borodyanskiy

Законопроєкт про дезінформацію передано на доопрацювання - Бородянський

 • 13260 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Зараз відбувається доопрацювання законопроєкту про дезінформацію на основі отриманих від медіаспільноти зауважень. Про це міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив в ефірі ток-шоу “Зворотний відлік” на Суспільному телебаченні, повідомляє УНН.

“Ми хочемо конструктивного діалогу і ми шукаємо відповіді на питання постійно. Ми провели у вівторок (28 січня – ред.) стратегічну сесію з великою кількістю журналістів і медіаспільноти, ми отримали зворотний зв’язок, розбили всі зауваження на групи і зараз працюємо з кожною групою зауважень, а потім повернемося до суспільства, потім переробимо закон(проєкт) зі стейкхолдерами і повернемо його ще раз, покажемо цей закон(проєкт)”, - зазначив Бородянський.

Міністр підкреслив на важливості цього законопроєкту, бо "кількість фейків збільшується в геометричній прогресії".

Створення асоціації професійних журналістів глава МКМС пов'язав з тим, щоб забезпечувати журналістській спільноті дотримання етичного кодексу.

“Ми створюємо систему, у якій є можливість відділити журналістів, які говорять правду, від журналістів, які не говорять правду. Причому не державою розділити, а самими журналістами”, - зауважив Бородянський.

Нагадаємо, раніше Бородянський заявляв, що норми закону про дезінформацію будуть діяти, поки частина України окупована.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Грету Тунберг висунули на Нобелівську премію миру

     • 16717 переглядiв

    Рябошапка зустрівся з делегацією США: що відомо

     • 20773 переглядiв