zasudzhenogo-u-spravi-ukrayinskikh-diversantiv-zakhteya-pomistili-v-kartser

Засудженого у справі "українських диверсантів" Захтея помістили в карцер

 • 9618 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Засудженого у справі "українських диверсантів" Андрія Захтея помістили в карцер Сімферопольської колонії №1. Про це повідомила його дружина Оксана Захтей, передає УНН з посиланням на Крим.Реаліі.

"В карцер Андрія помістили імовірно вчора в першій половині дня. Точної інформації про причини його переведення в карцер і наскільки довго він там буде знаходиться - у мене поки немає. Про те, що у нього були останнім часом якісь дисциплінарні стягнення або порушення, Андрій мені теж не повідомляв ", - зазначила дружина засудженого.

При цьому вона уточнила, що кілька тижнів тому її чоловікові надходили погрози від співробітників колонії з приводу можливої відправки в карцер "як мінімум на 15 днів". Причини цих загроз, як зазначила Оксана Захтей, їй не відомі.

Як нагадало видання, Андрія Захтея підконтрольний РФ суд Криму засудив до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

9 червня повідомлялося, що Андрія Захтея етапували з СІЗО до виправної колонії №1 в Сімферополі.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової і директора Федеральної служби виконання покарань РФ Геннадія Корнієнка з проханням надати інформацію про місце перебування українського політв'язня Євгена Панова, якого засудили до восьми років "за підготовку до скоєння диверсій в Криму ".

Як повідомляв УНН раніше 10 серпня 2016 ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО "Лефортово", потім повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що Євген Панов і Андрій Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП