zbitki-1-6-mln-grn-selischna-rada-na-kiyivschini-zavischuvala-tsini-na-kharchi-beb

Збитки 1,6 млн грн: селищна рада на Київщині завищувала ціни на харчі – БЕБ

 • 1318081 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру службовій особі селищної ради через закупівлі продуктів за завищеними цінами під час війни. Про це повідомляє УНН з посиланням на БЕБ.

Деталі

Зазначається, що детективи розслідують порушення процедури публічних закупівель службовою особою однієї із селищних рад у Київській області.

Такі дії призвели до збитків місцевого бюджету на суму понад 1,6 млн грн. Фігуранту повідомлено про підозру.

Доповнення

Слідством встановлено, що у 2022 році службові особи селищної ради здійснювали закупівлі продуктів харчування з метою створення запасів для громади, у зв’язку з повномасштабною війною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПідробляли та продавали пальне: у Чернівецької області викрито схему

Продукти закуповувалися за кошти резервного фонду бюджету селищної ради без використання електронної системи закупівель, тобто, за спрощеною процедурою.

Цитата

«Закупівля здійснювалася у підприємств-посередників, що не спеціалізуються на продажі продуктів харчування. Ці посередники спеціально купували продукти для реалізації схеми», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Як відзначили у БЕБ, службові особи селищної ради не провели попередні консультації для визначення ринкової вартості продуктів, як це передбачено законодавством. У результаті такі дії службових осіб завдали шкоди бюджету на суму понад 1,6 млн грн.

Довідка

Досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, на Закарпатті викрили наймасштабніше виробництво контрафактної побутової хімії: вилучено близько 240 т продукції. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У МАГАТЕ зробили заяву про становище на Запорізькій АЕС

     • 617570 переглядiв