zelenskiy-na-normandskomu-samiti-khoche-obgovoriti-peredachu-ukrayinskogo-kordonu

Зеленський на "нормандському саміті" хоче обговорити передачу українського кордону

 • 16120 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. На зустрічі лідерів у "нормандському форматі", що відбудеться у Парижі 9 грудня, будуть обговорювати питання виведення всіх військ незаконних формувань з Донбасу, проведення виборів та терміни передачі українського кордону під український контроль. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з Прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, передає кореспондент УНН.

"Друге питання (на зустрічі у "нормандському форматі" - ред.) буде обговорюватись в плані без пекової ситуації на Донбасі. Я впевнений, ми зможемо знайти, якщо всі захочуть припинення війни, як цього хочемо ми, то ми можем домогтись серйозних результатів з приводу виведення всіх військ незаконних озброєних формувань", - сказав Зеленський.

Він заявив, що це важливе питання, і глава держави хотів розуміти "рамку всіх цих термінів".

"Впевнений, ми будемо піднімати питання можливості місцевих виборів – яким чином це буде відбуватись. Для нас найважливіше – щоб це відбувалось за законодавством України. Для нас дуже важливо, щоб там були всі наші партії представлені на місцевих виборах за законом України, щоб були не тільки наші іноземні спостерігачі, і щоб був відкритий безпеково доступ для журналістів. Я впевнений, ми піднімемо питання щодо формату і термінів передачі українського кордону під український контроль", - додав Президент.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський очікує підняти на "нормандській зустрічі" питання обміну "всіх на всіх", та хоче повернення утримуваних українців до Нового року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні рекордно впало виробництво молока

     • 11255 переглядiв

    Двоє підлітків у Києві пограбували 14-річного хлопця

     • 12114 переглядiв

    Зеленський хоче обміну "всіх на всіх" до Нового року

     • 12116 переглядiв