zelenskiy-na-zavtra-sklikaye-zasidannya-rnbo

Зеленський на завтра скликає засідання РНБО

 • 18393 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський завтра збере засідання Ради національної безпеки і оборони України у зв’язку з необхідністю ухвалення оперативних рішень щодо актуальних питань державної безпеки, передає УНН із посиланням на повідомлення Офісу Президента.

Цитата

"У п’ятницю, 26 лютого 2021 року, Президент України Володимир Зеленський збере засідання Ради національної безпеки і оборони України у зв’язку з необхідністю ухвалення оперативних рішень щодо актуальних питань державної безпеки", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Організацію засідання покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова. Всю інформацію, яку можна оприлюднити, буде повідомлено офіційно, додали в Офісі.

Додамо

22 лютого Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим.

Раніше

19 лютого після засідання РНБО, де було ухвалено рішення про застосування санкцій до Віктора Медведчука, Оксани Марченко та ще низки осіб, секретар РНБО Олексій Данілов вийшов із заявою, що "найближчим часом на наступних засіданнях Ради національної безпеки та оборони ви побачите ще більше і ще цікавіше".

Що було до цього

Олексій Данілов заявив, що Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення застосувати санкції щодо Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Також Данілов повідомив, що РНБО запровадила санкції проти Медведчука та його дружини за фінансування тероризму.

Раніше секретар РНБО заявляв, що влада не обмежиться санкціями проти телеканалів "ZIK", "NEWSONE" та "112". Найближчим часом санкції будуть вводитися проти певних категорій фізичних та юридичних осіб, серед яких є й народні депутати.

Ситуація з каналами

Президент Володимир Зеленський 2 лютого запровадив персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції діятимуть 5 років. Також санкції накладені на низку підприємств медіахолдингу “Новини”, куди також входять телеканали “ZIK” і “NewsOne”, 112-канал. Під санкції потрапили: “Нові комунікації” — ZIK, “НОВИНИ 24 ГОДИНИ” — “ПАРТНЕР ТВ”, “ЛІДЕР ТВ”, “ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ “112-ТВ”, “ТВ ВИБІР” — 112 канал, “НОВИЙ ФОРМАТ ТВ” — засновник Тарас Козак, “АРІАДНА ТВ” — власник Тарас Козак.

3 лютого Зеленський спочатку прокоментував введені ним санкції проти телеканалів “ZIK”, “NEWSONE” та “112”, заявивши, що Україна “рішуче підтримує свободу слова”, а застосовані обмеження — “важке рішення”.

А потім заявив, що для цього були “конкретні підстави”, але чомусь не назвав їх.

Доповнення

Також Зеленський подякував членам Ради національної безпеки і оборони за "швидку реакцію” і представникам громадянського суспільства.

Стосовно “підтримки” громадянського суспільства, то дії Глави держави засудили в багатьох інституціях, зокрема — в Національній спілці журналістів України. З відповідною заявою вже виступив голова НСЖУ Сергій Томіленко, який назвав указ Президента України Володимира Зеленського про введення санкцій проти телеканалів "ZIK", "NEWSONE" та “112” “надзвичайною ситуацією для держави”. З його слів, Національна спілка журналістів України негайно проінформує міжнародні інституції про кричущі дії влади, направлені на боротьбу зі свободою слова в Україні.

Українські Національні Новини

Політика