zelenskiy-priynyav-virchi-gramoti-vid-novikh-posliv-turechchini-chekhiyi-y-lyuksemburgu

Зеленський прийняв вірчі грамоти від нових послів Туреччини, Чехії й Люксембургу

 • 11508 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів Туреччини, Чехії й Люксембургу. Про це УНН повідомляє з посиланням на Офіс Президента.

Цитата

«Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від новопризначеного Посла Турецької Республіки Мустафи Левента Більгена, Посла Чеської Республіки Радека Пеха, Посла Великого Герцогства Люксембург Рональда Дофінга, які розпочали свою роботу в нашій країні», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що урочиста церемонія традиційно відбулася на території Національного заповідника «Софія Київська» у столиці.

Під час розмови з Мустафою Левентом Більгеном Президент України привітав дружній турецький народ зі знаменною датою – 100-річчям проголошення Турецької Республіки та побажав подальшого розвитку й процвітання.

Також було високо оцінено активну участь Туреччини у зустрічах щодо Формули миру на рівні радників із питань національної безпеки, а також її готовність очолити реалізацію пункту Формули щодо продовольчої безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина активно задіяна в збереженні зернового коридору – МЗС України

Окремо було обговорено майбутні спільні кроки із забезпечення роботи «зернових коридорів», реалізацію глобальної гуманітарної ініціативи «Зерно з України» та пріоритетні напрями українсько-турецької безпекової взаємодії. Глава держави наголосив на важливій позиції Туреччини щодо подальшого просування євроатлантичних прагнень України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії продовжили програми підготовки українських військових до кінця 2024 року

Під час спілкування Зеленського з послом Чехії відбувся обмін думками щодо взаємодії двох держав у оборонній сфері з урахуванням пріоритетних потреб українських захисників, а також посилення співпраці у сфері ОПК.

«Окрему увагу було приділено питанням європейської та євроатлантичної інтеграції України й важливості підтримки Чехією поступу нашої країни на шляху до ЄС і НАТО. Володимир Зеленський позитивно оцінив активну позицію Чехії щодо відбудови України», - зазначається в повідомленні.

Під час розмови з Рональдом Дофінгом Президент відзначив необхідність розроблення механізму, який дасть змогу використовувати заморожені Люксембургом російські активи для відбудови України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Армія рф вдарила по Куп'янську: загорілась котельня

     • 25714 переглядiв

    Новини по темі

    11 листопада: Міжнародний день енергозбереження, День холостяка

     • 192223 переглядiв

    Литва передала Україні системи запуску ракет NASAMS

     • 12384 переглядiв