zelenskiy-skazav-lideram-g7-scho-viyna-maye-zakinchitisya-do-kintsya-roku-reuters

Зеленський сказав лідерам G7, що війна має закінчитися до кінця року - Reuters

 • 149185 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив під час свого виступу на саміті лідерів "Групи семи", що хоче, щоб війна в Україні закінчилася до кінця року, повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела, пише УНН.

Цитата

«Зеленський сказав лідерам "Групи семи", провідних промислових демократій, що він хоче, щоб війна росії в Україні закінчилася до кінця року, поки не настала зима», - пише Reuters, посилаючись на двох дипломатів з Європейського Спілки.

Деталі

Зеленський звернувся до лідерів Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії та США з відеозв'язку у понеділок, у другий день триденного саміту G7 на півдні Німеччини.

Раніше

Reuters повідомив також, що Президент України просив лідерів "Групи семи" про системи протиповітряної оборони, додаткові санкції щодо росії та гарантії безпеки.

Як писав УНН, сьогодні у Білому домі повідомили, що "Група семи" за підсумками саміту опублікує заяву про підтримку України, яка включатиме важливі нові зобов'язання щодо санкцій проти Росії.

Українські Національні Новини

Політика