zelenskiy-vidpoviv-na-petitsiyu-schodo-povernennya-korbanu-gromadyanstva-ukrayini

Зеленський відповів на петицію щодо повернення Корбану громадянства України

 • 398749 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію із закликом повернути Геннадію Корбану українське громадянство, інформує УНН.

Деталі

Відповідь опублікована на сайті ОП під петицією, яка набрала 25 421 підписів. Автор петиції закликав переглянути та скасувати Указ Президента в частині припинення громадянства України Корбана.

Зеленський нагадав, що правовий зміст громадянства України, підстави і порядок його набуття та припинення визначає Закон України "Про громадянство України" (далі – Закон), яким передбачено, що громадянство України припиняється, зокрема, внаслідок втрати громадянства України (пункт 2 частини першої статті 17). Підстави для втрати громадянства України визначені статтею 19 Закону. При цьому частиною другою статті 19 Закону передбачено, що положення пунктів 1, 3 частини першої цієї статті не застосовуються, якщо внаслідок цього громадянин України стане особою без громадянства.

Також підстави для втрати громадянства ex lege або за ініціативою держави-учасниці визначає Європейська конвенція про громадянство, ратифікована Законом від 20 вересня 2006 року.

«Визначені Законом підстави і порядок набуття та припинення громадянства України є загальними для всіх фізичних осіб. Водночас органи державної влади, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (частина друга статті 19 Конституції України). Про результати розгляду порушених питань буде поінформовано автора електронної петиції», - йдеться у відповіді Зеленського.

Доповнення

Корбан звертався до Зеленського через вилучення паспорта під час в'їзду в Україну.

Контекст

На Банковій підтверджували існування таємного указу про позбавлення громадянства у тому числі Корбана, додавши, що указ містить персональні дані осіб, тому не оприлюднюється.

Згодом джерело з Офісу Президента повідомляло УНН, що на Банковій не підтверджують, але й не спростовують дійсність указу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Комітет ВР підтримав проект Держбюджету на 2023 рік

     • 144533 переглядiв

    В конституції рф з'явилися окуповані території України

     • 266690 переглядiв

    В Одесі лунають вибухи. У міській раді кажуть, працює ППО

     • 181511 переглядiв

    У Полтавській області леопард наскочив на жінку

     • 287240 переглядiв