zelenskiy-visloviv-spivchuttya-rodinam-zagiblikh-pid-chas-poveni-na-zakhodi-ukrayini

Зеленський висловив співчуття родинам загиблих під час повені на Заході Україні

 • 15703 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих під час повені в західних областях України. Він пообіцяв не залишити постраждалих у біді та відбудувати інфраструктуру. Про це він повідомив у відеозверненні, передає кореспондент УНН.

Так, сьогодні Зеленський провів нараду з урядовцями та іншими уповноваженими органами щодо повені на західній Україні.

"Ми робимо усе необхідне для мінімізації та подолання наслідків цього природного лиха. Наразі до робіт залучено сотні рятувальників, нацгвардійців та поліцейських. Людям доставлені продукти харчування, вода та предмети першої необхідності", - повідомив Зеленський.

Він також висловив співчуття родинам та близьким загиблих, і запевнив, що держава допоможе з житлом і коштами.

"Окремо хочу звернутись до людей, які постраждали внаслідок повені. Особливо це Івано-Франківська область, також Закарпатська, Львівська, Чернівецька та Тернопільська. Перш за все я хочу висловити щирі співчуття родинам загиблих. Інших постраждали громадян хочу запевнити, що держава не залишить вас у біді. Ми обов’язково відновимо дороги, мости та іншу інфраструктуру, обов’язково вирішимо питання житла, або відновимо зруйноване або зробимо нове. Окремо буде виділено фінансову допомогу", - сказав Президент.

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено відправилися на Прикарпаття для координації сил у подоланні негоди і здійснення повітряного моніторингу затоплених районів. Під керівництвом голови уряду був створений оперативний штаб.

Також державна комісія ТЕБ і НС ухвалила комплекс заходів з подолання наслідків стихії в західних областях.

Українські Національні Новини

Політика