zelenskiy-zaklikav-yaknayshvidshe-nadati-ukrayini-status-kandidata-v-yevrosoyuz

Зеленський закликав якнайшвидше надати Україні статус кандидата в Євросоюз

 • 71344 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібен швидкий рух у Європейський Союз через статус кандидата, який має бути наданий саме зараз – в умовах війни. Про це він заявив на Міжнародній донорській конференції високого рівня на підтримку України у Варшаві, додавши, що членство має бути реальністю, а не просто обіцянками, передає УНН.

Цитата

"Потрібен швидкий рух України у Європейський Союз через статус кандидата, який має бути наданий саме зараз – в умовах війни. У межах спеціальної скороченої процедури набуття членства в ЄС. Бо ця війна Росії проти України планувалася як прелюдія до удару по об'єднаній Європі. Більше об'єднання – це потужна відповідь. І тому членство України у Європейському Союзі має бути абсолютною реальністю. Не просто обіцянками, не просто перспективою, а практичними кроками", - розповів Зеленський.

Президент зазначив, що Україна готова до цих кроків.

"І ви також це знаєте. І впевнений, що більшість із вас, європейських лідерів, також до цього готові", - сказав Зеленський.

Доповнення

Віце-прем’єр-міністр з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у суботу заявила, що Україна очікує отримати статус кандидата на вступ до Європейського Союзу в червні.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський раніше повідомив, що Україна звернулася до Євросоюзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою.

Після цього Європарламент переважною більшістю голосів ухвалив необов'язкову резолюцію, що закликає інституції Євросоюзу "працювати над наданням Україні статусу кандидата в члени ЄС".

У ніч на 11 березня на Версальському саміті, після п'яти годин гарячих дискусій, лідери ЄС сказали "так" українській євроінтеграції.

Висновок Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС підготовлять протягом декількох місяців.

Українські Національні Новини

Політика