zelenskiy-zaraz-potribne-svidome-spozhivannya-elektroenergiyi-vsima-ukrayintsyami

Зеленський: зараз потрібне свідоме споживання електроенергії всіма українцями

 • 156708 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні наголосив, що зараз необхідне свідоме споживання електроенергії всіма українцями. Він закликав обрати свою схему обмеження споживання електрики, поки в загальній енергосистемі є дефіцит, передає УНН.

 

Деталі

Зеленський зазначив, що провів сьогодні велику нараду щодо ситуації в енергетиці. Учасниками були урядовці, Офіс, енергетичні компанії, ДСНС. Тематика різнопланова. Це відновлення пошкоджених об’єктів, захист генерації, забезпечення доступу людей до енергії.

"Окремо проаналізували стан атомної та гідрогенерації. Відповідно – ситуацію на Запорізькій атомній станції та на Каховській гідроелектростанції. Російські терористи створили нашим енергетикам такі складні умови, яких ніхто у Європі ще просто не бачив, не зустрічав. Не було таких загроз, які зараз змушені долати наші фахівці. І вони з честю їх долають. Я дякую всім працівникам енергогалузі, нашим рятувальникам, ремонтним бригадам, представникам місцевого самоврядування, приватних компаній, які працюють достатньо ефективно, щоб попри всі загрози зберігати стабільність нашої енергосистеми", - сказав він.

Також Зеленський нагадав, що у багатьох містах і районах України відбуваються аварійні відключення енергопостачання, доводиться обмежувати споживання енергії.

"Але ми всі маємо пам’ятати одне: нам потрібна перемога над росією і в енергетичній сфері. Хоч би що робив ворог, наше завдання – ламати його плани й захищати Україну. І це не просто чиєсь завдання, це стосується не лише енергетиків чи когось іншого. Зараз потрібне свідоме споживання енергії всіма українцями. Оберіть, будь ласка, кожен свою схему обмеження споживання електрики, поки в загальній енергосистемі є дефіцит", - сказав він.

Нагадаємо 

25 жовтня Укренерго обмежило електроспоживання та потужності промислових споживачів у всіх регіонах України.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Російські загарбники обстріляли Сумську область

     • 181203 переглядiв

    В окупованому Шахтарську спалахнула пожежа - соцмережі

     • 140341 переглядiв

    Справа про вимагання: Собчак втекла до Литви

     • 292389 переглядiв