zelenskiy-zustrivsya-z-rabinami-ukrayini

Зеленський зустрівся з рабинами України

 • 26947 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Новообраний Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Ради рабинів України. Про це повідомляє УНН з посиланням на спільноту "Команда Зеленського" у Twitter.

"Я провів зустрічі з представниками різних релігій і культур. І сьогодні звертаюся до вас з проханням підтримати нашу ідею розбудови діалогу з мешканцями тимчасово окупованих територій на сході України та Криму. Ми вважаємо за необхідне не втрачати зв’язок з цими людьми, бо всі вони – українці, наші співгромадяни", — зазначив Зеленський.

Так, сьогодні Зеленський приймав вітання від головного рабина Дніпра та Дніпропетровської області Шмуель Камінецького (Центральна Україна); головного рабина Харкова та Харківської області Мойше Московича (Східна Україна); головного рабина Одеси та Півдня України Авраама Вольфа; головного рабина Житомира та Західної України Шломо Вільгельма; головного рабина Донбасу Пінхаса Вишецького; головного рабина Києва Мойше Реувена Асмана.

Зазначається, що учасники зустрічі задекларували свою підтримку всіх мирних ініціатив новообраного Президента.

Крім того, на зустрічі йшла мова про боротьбу з антисемітизмом – учасники відзначили, що в Україні ця проблема не є такою гострою, як в інших країнах світу. Щороку в Україну приїжджає понад 800 тисяч паломників, тут поховані 150 єврейських праведників.

"Наразі в Україні проживає не менше півмільйона євреїв, для яких Україна — рідна земля, яку ми любимо. І мріємо про те, щоб життя в Україні було гідним і щасливим для всіх людей. Немає жодних суперечностей у тому, щоб бути євреєм і бути справжнім патріотом України", — зазначив Шмуель Камінецький.

Наприкінці зустрічі гості подарували Володимиру Зеленському ексклюзивне видання Тори.

Нагадаємо, раніше Зеленський зустрівся з муфтіями та мусульманськими релігійними діячами. 

Як повідомляв УНН, 30 квітня новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з Предстоятелем Православної Церкви України митрополитом Епіфанієм.

Крім того Зеленський також мав зустрічі із патріархом Філаретом та главою УПЦ МП, митрополитом Онуфрієм.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з рабинами України

     • 26947 переглядiв

    З початку року в Україну не пустили понад 3,1 тис. росіян

     • 14702 переглядiв

    Вибух автоцистерни у Республіці Нігер вбив 55 осіб

     • 9165 переглядiв

    Меган Маркл народила хлопчика

     • 14101 переглядiв

    Зростання цін на нерухомість: ринок житла активізувався

     • 5284 переглядiв