zernova-initsiativa-ukrayina-eksportuvala-vzhe-9-mln-tonn-agroproduktsiyi

"Зернова ініціатива": Україна експортувала вже 9 млн тонн агропродукції

 • 185096 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. За час дії "зернової ініціативи" з портів Одеської області вивезли 9 млн тонн української агропродукції. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"З 1 серпня уже 397 суден експортували через порти Великої Одеси 9 млн тонн української агропродукції до країн Африки, Азії та Європи", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Сьогодні, 27 жовтня, з портів Чорноморськ та Південний вийшло сім суден, на борту яких 102 тис. тонн агропродукції для Африки, Азії та Європи. Серед них балкер STELLA GS, який везе 30,6 тис. тонн кукурудзи для Тунісу.

Нагадаємо

22 липня Україна, ООН, Туреччина та росія підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна – великий експортер зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

Українські Національні Новини

Економіка