zernova-initsiativa-v-odesu-pribulo-vzhe-pyate-sudno-dlya-vsesvitnoyi-prodovolchoyi-programi-oon

"Зернова ініціатива": в Одесу прибуло вже п'яте судно для Всесвітньої продовольчої програми ООН

 • 202694 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Сьогодні в межах "зернової ініціативи" в одеський порт під завантаження зайшло вже п'яте судно,зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"Сьогодні, 2 жовтня, до порту Чорноморськ прибуло під завантаження судно NEW ISLAND. Це уже п'яте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Після завантаження пшеницею судно відправиться в Сомалі", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Також сьогодні в межах реалізації "зернової ініціативи" з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшло п'ять суден. На їхньому борту 114,7 тис. тонн агропродукції для країн Африки та Європи. Серед них балкер ARGO 1, який перевозить 31 тис. тонн кукурудзи до Єгипту, та балкер DOGA K з 10 тис. тонн пшениці для Тунісу.

Нагадаємо

Україна, ООН, Туреччина та росія 22 липня підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

Українські Національні Новини

Суспільство