zernova-initsiativa-z-portiv-odeschini-viyshlo-sche-sim-suden

"Зернова ініціатива": з портів Одещини вийшло ще сім суден

 • 111744 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Сьогодні з портів Одеської області в межах "зернової ініціативи" вийшло ще сім суден з українською агропродукцією. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"Зернова ініціатива": ще 7 суден з 151,5 тис. тонн агропродукції вийшли з портів Одеса, Чорноморськ та Південний до країн Азії та Європи", - ідеться у повідолменні.

Додамо

З початку дії "зернової ініціативи" з українських портів експортували 2,9 млн тонн агропродукції. Всього вийшло 129 суден з агропродукцією – вони вирушили до країн Азії, Європи та Африки. Стільки ж суден зайшло під нове завантаження українським продовольством.

Нагадаємо

Україна, ООН, Туреччина та росія 22 липня підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

Українські Національні Новини

Суспільство