zernova-initsiativa-z-portu-odesi-viyshov-naybilshiy-balker

"Зернова ініціатива": з порту Одеси вийшов найбільший балкер

 • 188015 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Сьогодні в межах "зернової ініціативи" з портів Одеси вийшло дев'ять балкерів з українською агропродукцією, серед них найбільший кейпсайз MARAN EXCELLENCE. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"27 вересня з портів Великої Одеси 9 балкерів вивезли 345 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Серед них найбільший кейпсайз MARAN EXCELLENCE, а також NORD WIND з 27,3 тис. тонн української пшениці для Тунісу", – ідеться у повідомленні.

Додамо

Найбільший кейпсайз MARAN EXCELLENCE вийшов із порту Південний. На його борту 115 тис. тонн українських зернових .

Кейпсайз – це категорія балкерів із вантажопідйомністю понад 150 тис. тонн.

Нагадаємо

Україна, ООН, Туреччина та росія 22 липня підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

З початку дії "зернової ініціативи" з українських портів вийшло 231 судно з 5,29 млн тонн агропродукції для країн Азії, Європи та Африки.

Українські Національні Новини

Суспільство