zernova-initsiativa-z-ukrayinskogo-portu-viyshlo-pyate-sudno-dlya-oon

"Зернова ініціатива": з українського порту вийшло п'яте судно для ООН

 • 132310 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Сьогодні в межах "зернової ініціативи" з порту Чорноморськ в Одеській області вийшло п'яте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"Сьогодні балкер NEW ISLAND, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, вийшов з порту Чорноморськ. На його борту 30 тис. тонн пшениці для жителів Ефіопії", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Балкер приєднався до каравану з двома іншими суднами, які вийшли з портів Одеса та Південний. Разом ці судна доправлять 56,6 тис тонн пшениці та кукурудзи для країн Африки, Азії та Європи.

Нагадаємо

Україна, ООН, Туреччина та росія 22 липня підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

За час дії "зернової ініціативи" з українських портів експортовано 6,4 млн тонн агропродукції. Усього вийшло 285 суден, які вирушили до країн Азії, Європи та Африки.

Зокрема, п'ять суден, які було зафрахтовано ВВП ООН, вивезли понад 150 тис тонн української пшениці для Ефіопії, Афганістану та Ємену.

Українські Національні Новини

Економіка