zhurnalisti-unn-znayshli-barzhu-z-kontrabandnimi-tsigarkami

Журналісти УНН знайшли баржу з контрабандними цигарками

 • 41512 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Баржа буксиру "Паралель" з контрабандними цигарками, яка зазнала пошкоджень через шторм у Чорному морі, сіла на мілину і досі стоїть біля берега на пляжі "Посейдон" під Одесою. Кореспонденти УНН побували на місці події та побачили баржу на власні очі.

Так, зараз на баржі проводяться роботи з відкачування води. Баржа сильно сіла на мілину. Вирішується питання, як її зрушити, тому що до того місця буксири підійти не можуть через морську косу. А підніматися на борт небезпечно через нестійку погоду. Баржа з вантажем зараз перебуває в районі Чорноморська, а сам буксир – біля берега поблизу Одеси.

Зазначимо, що цигарок ані місцеві жителі, ані ДПСУ, ані кореспонденти УНН не бачили.

Крім того, баржа під час шторму пошкодила причали, стовпи з камерами, крани для підйому човнів та принаймні один човен. Місцями пошкодження доходили аж до воріт, де розташовані входи до причалів.

Нагадаємо, все сталося під час шторму у Чорному морі, у районі Тендрівської коси під Одесою, коли буксир "Паралель" зазнав пошкодження корпусу. 19 листопада у морі врятували екіпаж буксиру. Його підібрало судно закордонного прямування, яке проходило поряд.

Згодом, під час перевірки вантажу буксиру, на баржі знайшли велику партію цигарок без супровідних документів. У контрабанді виявили політеленові мішки з запечатаними пакунками пачок цигарок іноземного походження Marshal, Ashima, Stix. Це цигарки виробництва Китаю та Об’єднаних Арабських Еміратів.

У свою чергу, у ДПСУ пояснили: судно здійснювало внутрішній рейс із Голої Пристані до Скадовська, тому не потребувало митно-прикордонного оформлення вантажу.

За цим фактом управління СБУ Одеської області почало досудове розслідування за ч.2 ст.201 КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Журналісти УНН знайшли баржу з контрабандними цигарками

     • 41512 переглядiв

    Україна посилила контроль на кордоні з Румунією

     • 19399 переглядiв

    Під Києвом 14-річного зачепера вдарило струмом

     • 15958 переглядiв

    Україна надасть гумдопомогу Ємену, Судану і Конго

     • 11872 переглядiв

    Росіяни хочуть перевірити, чи були американці на Місяці

     • 13465 переглядiв

    Рада Безпеки ООН зробила винятки в санкціях проти КНДР

     • 6533 переглядiв

    Бойовики намагаються відновити бойові дії біля Троїцького

     • 14298 переглядiв