zlyvav-rosiianam-lokatsii-oboronnykh-zavodiv-na-zhytomyrshchyni-ahent-fsb-otrymav-15-rokiv-za-gratamy

"Зливав" локації оборонних заводів на Житомирщині: зрадник, який працював на рф отримав 15 років за ґратами

 • 23503 переглядiв

Агента російської військової розвідки, який діяв у Житомирській області, засуджено до 15 років позбавлення волі за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, у тому числі за відстеження місць дислокації та пересування ЗСУ.

Агент воєнної розвідки рф, який діяв у Житомирській області отримав 15 років тюрми. Про це з посиланням на Службу безпеки України, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що чоловік на початку повномасштабного вторгнення рф зловмисник відстежував місця базування та переміщення Сил оборони, що були залучені до захисту столиці.

Також він передав агресору геолокації декількох підприємств оборонно-промислового комплексу України.

При обшуку у помешканні зловмисника вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив зловмиснику 15 років тюрми з конфіскацією майна.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Розслідування проводили співробітники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

- резюмували в СБУ.

У Києві судитимуть колаборанта, який став посадовцем "мін'юсту днр"22.03.24, 16:19

Доповнення

Правоохоронці додають, що впіймати зрадника вдалось у липні 2022 року у результаті багатоетапної спецоперації на території області.

Як встановило розслідування, ворожим поплічником виявився колишній працівник одного із місцевих оборонних заводів.

Під час боїв за Київ його дистанційно завербував кадровий співробітник головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як гру). Залучили до співпраці через заборонену соцмережу "ВКонтакте", де зрадник публікував свої антиукраїнські коментарі.

Нагадаємо

Інформатор фсб рф, який шпигував за Збройними силами України, спостерігаючи за їхніми позиціями зі своєї дачі поблизу лінії фронту, був засуджений до 9 років ув'язнення.

Популярні

Новини по темі

Україні вдалося повернути додому ще дев'ять дітей - ОП

 • 21383 переглядiв

Уряд погодив створення Центру авіації СБУ

 • 22644 переглядiв

Атака рф по об’єктам енергетики: дефіциту потужностей немає

 • 21295 переглядiв