zmi-v-okupovanomu-krimu-rosiyski-viyskovi-perekrili-richku-kachayut-vodu-v-simferopol

ЗМІ: в окупованому Криму російські військові перекрили річку - качають воду в Сімферополь

 • 34719 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Підрозділ російських трубопровідних військ нижче Білогірського водосховища перекрив річку Біюк-Карасу земляною греблею. Зі ставка, що утворився, військові почали качати воду на потреби Сімферополя. Про це повідомляє "Крим.Реалії", передає УНН.

Відзначається, що на місці проведення робіт військові розбили наметове містечко, задіяно багато техніки. Річка Біюк-Карасу нижче земляної дамби, насипаної військовими, залишилася без води.

“Відомо, що вода з Білогірського водосховища через Біюк-Карасу забезпечувала водопостачання не тільки Феодосії і Судака, а й сіл, що лежать в руслі річки, а також такі великі об'єкти, як арт-форум “Таврида” і Білогірська мега-теплиця. Тепер всі ресурси Білогірського і Тайганського водосховищ спрямовані на забезпечення водою Сімферополя. Вся ця ситуація загрожує великими бідами, а влада нам знову говорить, що треба потерпіти", - прокоментував ситуацію місцевий активіст, імені якого редакція не розкриває з міркувань його безпеки.

У місцевій адміністрації поки публічно не коментували ситуацію.

Як повідомляв УНН, з понеділка, 7 вересня, в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районі через посуху і обміління водойм починається третій, найбільш жорсткий етап обмежень подачі води.

Українські Національні Новини

Політика