zrobyty-apokalipsys-mistsem-kudy-vsi-khotily-b-potrapyty-shcho-hovoriat-avtory-pro-novyi-serial-fallout

"Зробити апокаліпсис місцем, куди всі хотіли б потрапити": що говорять автори про новий серіал Fallout

 • 56119 переглядiв

Новий серіал Fallout на Prime Video, заснований на популярній ігровій франшизі, покликаний пожвавити постапокаліптичний світ за допомогою поєднання похмурого гумору і серйозного оповідання, створюючи місце, яке глядачі захочуть відвідати.

Автори серіалу Fallout, що виходить на Prime Video 11 квітня, хотіли зробити апокаліпсис місцем, куди всі хотіли б потрапити. І це нове шоу від творця Westworld Джонатана Нолана зберігає шибеничний гумор однойменної гри. Про це пише журнал Wired, передає УНН.

Деталі

Протягом десятиліть здавалося, що Голлівуд не може правильно адаптувати відеогру. Такі фільми, як Double Dragon, Super Mario Bros. і Lara Croft: Tomb Raider, зазнали критики, а їхнім творцям докоряли, що вони або надто близько дотримуються вихідного матеріалу, або не можуть передати магію ігор, або обирають акторів, які цього не зробили.

Однак останніми роками відбулося зрушення в адаптації ігор: такі проєкти, як The Last of Us і Werewolves Within, здобули визнання критиків і - принаймні, у випадку першого - безліч нагород.

Можна було б вказати на низку причин, намагаючись пояснити, чому адаптації ігор стають кращими (наприклад, Педро Паскаль), але Джонатан Нолан, співавтор нового серіалу Fallout на Amazon Prime Video, каже, що, на його думку, це тому, що в іграх часто "складніша, цікавіша й сміливіша" розповідь, ніж часто можна зустріти в кіно або на телебаченні.

Нолан, як зазначено, вхопився за можливість адаптувати гру Fallout про життя після ядерного апокаліпсису, хоча і знав, що це може виявитися непростим завданням.

Хоча в таких іграх, як Fallout, є свого роду канон - монстри, погані хлопці, цільові точки тощо - вони також можуть мати кілька кінцівок, які можуть відображати вибір, який робить кожен окремий гравець. Не існує жодної точної адаптації гри, тому Нолан і директор і продюсер Fallout Тодд Говард вирішили, що вони хочуть розповісти оригінальну історію, що відбувається у всесвіті гри і мало чим відрізняється від того, як оформлено всі сиквели гри, пише видання.

Fallout, зазначено в публікації, завжди вирізнявся своєрідним шибеничним гумором, сатиричним поглядом на те, яким жахливим і складним може бути життя після повного ядерного знищення. Це, безумовно, вірно і для серіалу, у якому карколомні діалоги про грибоподібні хмари, що насуваються, поєднуються з жартами і майже комічною кількістю кривавих подій, наголошується в публікації. Один із шоураннерів серіалу Грем Вагнер каже, що завдання тону серіалу було свого роду важкою справою, оскільки вони знали, що іноді він повинен бути трохи божевільним, а іноді й смертельно серйозним.

Ми монтували епізоди, у яких були довгі відрізки без комедії, тому що ми відчували, що це те, що потрібно історії, і це було схоже на: "Боже, це якийсь апокаліпсис". Ми хотіли зробити апокаліпсис місцем, куди ми всі хотіли б потрапити

каже шоураннер.

Однак, пише видання, деяким глядачам може здатися, що 2024 рік уже близький до апокаліпсису, через що деякі відсилки і сценарії серіалу здаються занадто пророчими. За словами Нолана, усе це збіг, оскільки серіал почали розробляти 2019 року, до Covid, до вторгнення росії в Україну і до відновлення бойових дій на Близькому Сході. Проте, додає він, створення серіалу "завжди здавалося можливістю ткнути пальцем у відкриту рану людства".

Однак, припускаючи, що кінець світу не настане найближчим часом, Нолан каже, що у команди Fallout дійсно є план щодо того, яким має бути шоу, якщо їм пощастить отримати другий сезон.

"Однак на телебаченні, - каже Нолан, - потрібно бути обережним, щоб не залишити занадто багато в майбутньому", - це він надто добре знає як творець улюбленого, але потім скасованого серіалу HBO "Світ Дикого Заходу". "Ми просто хочемо сконцентруватися на створенні одного чудового телевізійного сезону. Якщо все вийде і з'явиться можливість на ще раз, я дуже сподіваюся, що ми отримаємо такий шанс", - зазначив Нолан.

Премьеры сериалов в апреле31.03.2024, 15:09

Юлія Шрамко

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Завтра в Одеській області оголошено день жалоби

     • 25690 переглядiв