zustrich-zelenskogo-ta-premyer-ministra-bolgariyi-obgovorili-oboronni-energetichni-ta-transportni-pitannya

Зустріч Зеленського та прем’єр-міністра Болгарії: обговорили оборонні, енергетичні та транспортні питання

 • 111443 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні нагадав, що зустрівся в Києві з прем'єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим. Президент зазначив, що Болгарія – серед тих держав, які принципово та швидко відреагували на російську агресію, передає УНН.

Цитата

"У Києві з візитом був Прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков. Провели з ним дуже предметні й дуже теплі переговори. Болгарія – серед тих держав, які принципово та швидко відреагували на російську агресію. Я вдячний і уряду Болгарії, і болгарському народу за те, що вони не зволікали, щоб підтримати нашу державу", - зазначив Зеленський.

Деталі 

Він також додав, що з Петковим обговорив оборонні, енергетичні, транспортні питання.

"Обговорили санкційний тиск на росію, який необхідний заради миру. Обговорили нашу взаємодію на рівні Євросоюзу. Дуже важлива домовленість – щодо ремонту нашої військової техніки на болгарських виробничих потужностях. Інше питання, яке ми погодили, – щодо постачання української електрики в Болгарію і використання потужностей Трансбалканського газопроводу спільно з болгарською стороною. Вдячний Болгарії за можливість використання порту Варна для експорту нашої аграрної потужності", - розповів президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: BBC: генсек ООН шокований ракетними ударами рф по Києву, під час його візиту.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ракетний удар по Києву: врятовано 5 осіб, 10 постраждали

     • 202840 переглядiв

    Зеленський нагородив 214 військових ЗСУ

     • 100034 переглядiв