Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Неділя, 17 листопада 2019 07:34
Ексклюзив: Економіка
19425

Вартість новорічного столу за рік зросла на чверть – експерт

Вартість новорічного столу за рік зросла на чверть – експерт

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Вартість традиційних страв на новорічному столі зросла на 23-25% в порівнянні з 2017 роком. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в коментарі кореспонденту УНН.

"Якщо ми беремо рік до року, то вартість традиційних страв зросте відповідно до подорожчання продуктів, з яких їх готують – це і м'ясо, це і яйця, це і картопля-буряк. Тож загальна вартість наших страв зросте приблизно на 23-25% в порівнянні до вартості страв минулого року", - зазначив економіст.

За його словами, оскільки зростання вартості продуктів відбувалось поступово, то наразі українці не відчують суттєвого підвищення цін. Безпосередньо перед Новим роком, за прогнозом О.Пендзина, продукти подорожчають приблизно на 1,5-2%. Однак напередодні свят покупці зможуть скористатися численними акційними пропозиціями в торгових мережах.

Нагадаємо, до кінця поточного року картопля в Україні подорожчає приблизно на 15-20%, оскільки наразі залишається найдешевшим овочем.

Протягом поточного року продукти харчування в Україні подорожчають у середньому на 15% у порівнянні з минулим роком.

Ціни на продукти, які входять до салату "Олів’є", за останній рік підвищились на 28%.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram