30-chervnya-mizhnarodniy-den-asteroyida-vsesvitniy-den-sotsialnikh-merezh

30 червня: Міжнародний день астероїда, Всесвітній день соціальних мереж

 • 993358 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Сьогодні, 30 червня, відзначається Міжнародний день астероїда. Був запроваджений Організацією Об’єднаних Націй у 2016 році, пише УНН.

Дату обрано не випадково, адже саме 30 червня 1908 року у Сибіру впав Тунгуський метеорит.

Мета Дня астероїда - привернення увагу людства до можливої небезпеки, яку можуть нести ці небесні тіла для нашої планети, та заходам з її відвернення.

Ще сьогодні неофіційне свято – День соціальних мереж, яке відзначається з 2010 року за ініціативи однієї з американських медіа-компаній.

Першою соціальною мережею називають платформу SixDegrees, створену у 1997 році. Користувачі мали змогу створювати свої створювати особисті профілі, запрошувати друзів та відвідувати профілі інших користувачів. Платформа досягла відмітки у 3,5 мільйони користувачів, але у 2001 році припинила своє існування.

Також 30 червня – це Міжнародний день боротьби зі сколіозом. Був запроваджений у 2013 році за ініціативи Асоціації сколіозу Великої Британії.

За статистикою, у 80% дітей шкільного віку виявляється сколіоз різного ступеня важкості.

Розвивається він в період інтенсивного росту скелету, тобто у дитячому віці. Якщо в дитинстві сучасні методи лікування дозволяють повністю вилікувати викривлення ще не сформованого до кінця хребта, то після 20-річного віку змінити щось в поставі вже практично неможливо.

Ще 30 червня можна відзначити Міжнародний день парламентаризму, який покликаний підвищити обізнаність людей щодо діяльності законодавчих органів.

За церковним календарем 30 червня день пам'яті великомучеників Мануїла, Савела та Ісмаїла.

Мануїл, Савелій та Ісмаїл були братами зі знатної родини, жили у 4-му столітті в Персії. Їхня мати була християнкою та виховувала синів у вірі до Господа.

Усі троє були військовими. Місцевий правитель відправив їх на переговори до імператора Юліана Відступника. Той запропонував братам взяти участь у язичницькому святі. Мануїл, Савелій та Ісмаїл відмовилися.
Це розлютило імператора. Братів схопили, довго катували і стратили.

Іменини 30 червня святкують Мануїл, Ісмаїл, Йосиф, Микита, Никифор, Кирило.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Прем’єр Іспанії відвідає Україну в суботу – Зеленський

     • 591911 переглядiв