8-kvitnia-meksyku-ssha-ta-kanadu-okhopyt-povne-soniachne-zatemnennia

8 квітня Мексику, США та Канаду охопить повне сонячне затемнення

 • 25124 переглядiв

Повне сонячне затемнення пройде через Тихий океан, Мексику, США та Канаду 8 квітня, а його повна фаза триватиме 4 хвилини 27 секунд.

Повне сонячне затемнення пройде через Тихий океан, Мексику, США та Канаду і завершиться над Атлантичним океаном 8 квітня. Про це УНН пише з посиланням на The Guardian.

Деталі

8 квітня місяць проходить прямо перед Сонцем, закриваючи його яскраву поверхню і відкриваючи примарні сліди сонячної атмосфери. Повна фаза триватиме 4 хвилини і 27 секунд, проте побачити це небесне явище можна буде тільки в деяких частинах планети.

Місяць має повністю перекрити сонце і це призведе до появи "сонячної корони", яка матиме близько 115 км в поперечнику. За межами цієї смуги можна буде спостерігати часткове затемнення, але чим далі від неї, тим менша частина Сонця буде закрита.

Повне затемнення буде видно в Мексиці між 10.51 за середньоєвропейським часом і 12.32 за центральноєвропейським; у США між 13.27 за центральноєвропейським часом і 15.35 за східним часом; і в Канаді між 15.12 за східним часом і 17.16 за північноєвропейським.

На жаль, в Україні це затемнення не буде видно, але всі охочі зможуть за ним спостерігати в режимі реального часу завдяки трансляції NASA на YouTube. Пік затемнення прийде на 20:18 за київським часом.

Місячне затемнення: чого не можна і що потрібно робити в цей період24.03.24, 11:52

Популярні

Новини по темі

Стрімке зростання цін на каву вже має вплив - FT

 • 33863 переглядiв

У Вінниці під час пожежі у квартирі врятували мати з дитиною

 • 20299 переглядiв