adidas-prypyniaie-prodazh-futbolok-z-nomerom-44-bo-nahaduie-runy-natsystiv

Adidas припиняє продаж футболок збірної ФРН із номером 44, дизайн якого нагадує руни нацистів

 • 21845 переглядiв

Adidas та Німецький футбольний союз припинили продаж футболок з номером 44 через його схожість з рунами нацистської СС, у відповідь на критику з боку вболівальників.

Виробник Adidas і Німецький футбольний союз відреагували на критику дизайну нової форми збірної Німеччини. У вболівальників викликав роздратування дизайн з номером 44, - він нагадує заборонені руни СС.

Тепер Adidas відмовиться від використання номера 44 на футбольній формі збірної Німеччини, передає УНН із посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Деталі

Виробник спортивного одягу Adidas і Німецький футбольний союз відреагували на критику дизайну ряду нової форми національної збірної і відповідно відкоригували продажі. 

Багато людей звернули увагу, що номер 44 на спині, що нагадує руни Schutzstaffel SS (підрозділ режиму Адольфа Гітлера під час нацистської диктатури). В обговоренні у соцмережах з приводу номеру 44 виявилося дуже багато критичних зауважень.

Делегацію фундаменталістського руху "Талібан" запросили на форум у росію01.04.24, 16:49

У зв'язку з критикою Adidas планує  скоригувати продажі.

Ми заблокуємо персоналізацію трикотажних виробів у нашому онлайн-магазині

- сказав представник Adidas Олівер Брюгген у понеділок на запитання Німецького агентства преси.

У понеділок вдень у магазині Adidas було неможливо персоналізувати футболки з іменами та номерами, а DFB припинив доставку замовлених комбінацій із 44 у власному інтернет-магазині.

Брюгген також зазначив, що люди зі 100 країн працюють в Adidas, а сама компанія "виступає за розмаїття та інклюзивність".

Ми активно ведемо кампанію проти ксенофобії, антисемітизму, насильства та ненависті в усіх формах

- сказав речник Adidas Олівер.

Нагадаємо

Австрійські музеї заперечують твердження, що картини Егона Шиле, які належали єврейському колекціонеру, були розграбовані нацистами.

У Римі під час заходу в пам’ять про вбитих неофашистів масово використали давньоримське вітання, яке вважається фашистським, що спричинило скандал в країні.

Ігор Тележніков

Спорт

Популярні

Новини по темі

У Вінниці під час пожежі у квартирі врятували мати з дитиною

 • 20348 переглядiв

У Кривому Розі пролунав вибух - ЗМІ

 • 24935 переглядiв