aktsii-tesla-padaiut-na-tli-zakryttia-pidrozdiliv-i-soten-zvilnen

Акції Tesla впали на понад 5% на тлі оголошення про закриття двох підрозділів автовиробника

 • 22112 переглядiв

Акції Tesla впали на 5,5% на тлі оголошення про сотні звільнень, включаючи закриття двох підрозділів і відхід двох високопоставлених керівників.

Акції Tesla напередодні впали на 5,5%, водночас Ілон Маск оголосив про сотні звільнень, в тому числі двох високопоставлених керівників, передає УНН із посиланням на Business Insider та Le Courrier.

Деталі

Акції Tesla впали на 5,5% у вівторок на тлі повідомлень про сотні звільнень

 – пише видання Business Insider. 

Вказується, що генеральний директор компанії Ілон Маск оголосив про закриття двох підрозділів автовиробника та скорочення 500 співробітників. Ілон Маск надіслав електронного листа керівникам компанії в понеділок увечері, в якому повідомив, що старший директор з питань зарядки електромобілів Ребекка Тінуччі покине компанію. Директор автомобільних програм та ініціатив з розробки нових продуктів Деніел Хо (Daniel Ho) також звільнився разом з усіма співробітниками.

Довідково

Згідно з останнім річним звітом, наприкінці грудня в компанії Tesla працювало близько 140 000 осіб. Виробник нещодавно підписав угоди з конкурентами, щоб їхні електромобілі могли використовувати мережу суперчарджерів Tesla (більш потужних), які набагато більш розвинені, ніж їхні власні.

23 квітня компанія оголосила, що її чистий прибуток у першому кварталі скоротився на 55% на тлі посилення конкуренції та слабкого ринку.

Нагадаємо

Короткий візит Ілона Маска до Китаю відразу приніс дивіденди: компанія Tesla здолала дві ключові перешкоди на шляху впровадження своєї системи допомоги водієві на найбільшому у світі автомобільному ринку.

SpaceX запустила 23 супутники Starlink на низьку навколоземну орбіту з мису Канаверал на ракеті Falcon 9, що стало 29-м цільовим запуском супутників Starlink у 2024 році.

Популярні

Новини по темі

У monobank стався збій у роботі - Гороховський

 • 20883 переглядiв

Письменник Станіслав Асєєв отримав контузію на фронті

 • 21141 переглядiв