beb-vikrilo-skhemu-ukhilennya-vid-splati-27-mln-grn-podatkiv-pri-perekazi-naselennyam-komunalnikh-platezhiv

БЕБ викрило схему ухилення від сплати 27 млн грн податків при переказі населенням комунальних платежів

 • 719838 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Детективи Бюро економічної безпеки України викрили схему ухилення від сплати 27 млн грн податків компанією, яка надає послуги посередництва при розрахунках населення за комунальні послуги, повідомили у пресслужбі бюро, передає УНН.

Деталі

Як встановило слідство, службові особи фінансової компанії, яка на підставі ліцензії НБУ здійснює діяльність із прийняття та переказу коштів від населення за комунальні послуги, протягом 2020-2021 років безпідставно відображали у бухгалтерському обліку нібито придбані у контрагентів з ознаками фіктивності послуги по обслуговуванню програмного забезпечення. Фактично товариство розробило та обслуговувало програмне забезпечення самостійно.

Цитата

«Товариство здійснювало «фіктивні» фінансово-господарські операції з приватними підприємствами щодо отримання телекомунікаційних послуг без відображення в податковій та фінансовій звітностях.

Це призвело до несплати до державного бюджету податків у розмірі понад 27 млн грн. Також встановлено, що отримані “прибутки” з метою ухилення від сплати податків компанія виводила на рахунки фіктивних підприємств для подальшого їх переведення у готівку», - йдеться у повідомленні.

Раніше

У порту Миколаєва арештували 170 вагонів російських і білоруських міндобрив на майже 100 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві знесли пам'ятник генералу Ватутіну

     • 779907 переглядiв

    Зеленський поговорив з Орбаном про нафтопровід - Єрмак

     • 1894728 переглядiв

    У Києві проводять демонтаж пам'ятника генералу Ватутіну

     • 730469 переглядiв

    Окупанти поцілили по полю під Запоріжжям - ОВА

     • 674344 переглядiв