belhiia-yakshcho-zaluchyty-dokhody-aktyviv-rf-na-rynky-kapitalu-obsiah-koshtiv-bude-bilshyi

Бельгія: якщо залучити доходи активів рф на ринки капіталу - обсяг коштів буде більший

 • 24505 переглядiв

Бельгія пропонує використовувати облігації, забезпечені замороженими російськими активами, для максимізації коштів для України, потенційно генеруючи набагато більші суми, ніж поточні 3 млрд євро від цих активів.

Лідери ЄС погодилися використати прибутки від заморожених російських грошей для України. Але у Бельгія віддають перевагу використанню облігацій, забезпечених прибутками, отриманими від заморожених російських активів, таким чином можна максимізувати їхній обсяг.

Про це пише Reuters та передає УНН.

Деталі

У Бельгії висловилися щодо способу, за допомогою якого можна залучити доходи від заморожених активів рф. Прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо вважає доречним використання облігацій, забезпечених прибутками, отриманими від заморожених російських активів.

Доходи, які ми маємо, складають приблизно 3 мільярди (євро), це добре, якщо їх використати, але ви також можете використати їх для виходу на ринки капіталу та використати це як щорічні виплати відсотків, а потім ви можете використовувати їх і використовувати, і мати набагато більший обсяг

– сказав він.

Втім прем’єр-міністр у п’ятницю визнав, що поки ще не вдалося переконати у цьому колег із Європейського Союзу.

Нагадаємо

На європейському саміті в Брюсселі лідери ЄС підтримали пропозицію використовувати надприбутки від заморожених російських активів для підтримки України. На їхню думку, таким чином можна буде фінансувати і військову допомогу.

Також УНН повідомляв, що деякі західні банки застерігають проти плану ЄС використовувати надходження від заморожених російських активів для фінансування озброєнь для України, побоюючись дорогих судових процесів після послаблення санкцій.

Голова МЗС Швеції: ЄС повинен готуватися до "тривалого" конфлікту з росією22.03.24, 13:09

Популярні

Новини по темі

Дрон рф влучив у мікроавтобус на Чернігівщині, є постраждалі

 • 22020 переглядiв

На Сумщині після атаки рф всім повернули світло - ОВА

 • 21489 переглядiв