bilorus-obmezhila-dostup-do-trokh-rayoniv-scho-mezhuyut-z-ukrayinoyu

білорусь обмежила доступ до трьох районів, що межують з Україною

 • 555970 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Влада білорусі тимчасово обмежила в'їзд та перебування в прикордонній смузі в межах Лоївського, Брагинського та Хойникського районів Гомельської області, що межує з Україною. Про це УНН повідомляє з посиланням на постанову, опубліковану на національному правовому інтернет-порталі рб.

Цитата

«Тимчасово обмежити в'їзд (вхід), тимчасове перебування та пересування у прикордонній смузі в межах Лоївського, Брагинського та Хойніцького районів Гомельської області», - йдеться у документі.

Зазначається, що тимчасові обмеження не поширюються на фізичних осіб, які прямують до прикордонної смуги:

  • Для виконання трудових (службових) обов'язків;
  • До місця проживання (місця перебування) і назад;
  • До місця проживання (місця перебування) близьких родичів і назад;
  • У виняткових випадках з дозволу голови державного прикордонного комітету рб або уповноваженої ним посадової особи

Постанова набирає чинності після її офіційного опублікування. Як вказано на правовому порталі рб, дата набуття чинності постанови - 22.12.2022. Коли обмеження буде скасовано, не уточнюється.

Доповнення

За інформацією моніторингової групи "Беларускі Гаюн", протягом вчорашнього дня, 20 грудня, фіксувалося перевезення танків, вантажівок та особового складу рф з білоруських полігонів у північній та центральній частинах країни, де вони дислокувалися, на південь – ближче до кордону з Україною.

Командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що наразі сил та засобів росіян на території білорусі достатньо для проведення тактичних дій та рівень військової загрози зростає.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росія розглядає питання загальної мобілізації - Данілов

     • 610001 переглядiв