bilyi-dim-doruchyv-nasa-stvoryty-standart-chasu-dlia-misiatsia

Білий дім доручив NASA створити стандарт часу для Місяця

 • 30176 переглядiв

Білий дім доручив НАСА до 2026 року встановити єдиний часовий стандарт під назвою "координований місячний час" (LTC) для Місяця та інших небесних тіл, щоб забезпечити точний часовий орієнтир для місячних місій на тлі зростаючої активності в дослідженні Місяця.

Білий дім у вівторок доручив NASA встановити єдиний стандарт часу для Місяця та інших небесних тіл, оскільки Сполучені Штати прагнуть встановити міжнародні норми в космосі на тлі зростаючої місячної гонки між державами та приватними особами.Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Глава Управління наукової та технологічної політики Білого дому (OSTP), згідно з запискою, з якою ознайомилося Reuters, доручив космічному агентству співпрацювати з іншими частинами уряду США, щоб розробити план до кінця 2026 року щодо встановлення того, що називається координованим місячним часом (LTC).

Різна гравітаційна сила та потенційно інші фактори на Місяці та інших небесних тілах змінюють те, як розгортається час відносно того, як він сприймається на Землі. Серед іншого, LTC забезпечить еталон хронометражу для місячних космічних апаратів і супутників, які вимагають надзвичайної точності для своїх місій.

Ті самі годинники, які ми маємо на Землі, рухатимуться з іншою швидкістю на Місяці

сказав в інтерв’ю Кевін Коггінс, керівник відділу космічного зв’язку та навігації NASA.

У записці керівника OSTP Араті Прабхакара говориться, що для людини на Місяці земний годинник втрачатиме в середньому 58,7 мікросекунд на земний день і матиме інші періодичні варіації, які ще більше відхилятимуть місячний час від земного.

Космічний мотлох впав на будинок у Флориді, NASA розпочало перевірку02.04.24, 14:59

Популярні

Новини по темі

Білий дім доручив NASA створити стандарт часу для Місяця

 • 30176 переглядiв

Байден та Сі Цзіньпін обговорили ситуацію навколо TikTok

 • 31986 переглядiв

На Філіппінах оголосили попередження про загрозу цунамі

 • 109115 переглядiв

Два потужні землетруси сталися неподалік Тайваню

 • 33895 переглядiв