bilyi-dim-ukraini-potribni-harantii-bezpeky-oskilky-pislia-viiny-vona-matyme-dovhyi-kordon-z-rf

Білий дім: Україні потрібні гарантії безпеки, оскільки після війни вона матиме довгий кордон з рф

 • 21249 переглядiв

Представник Білого дому зазначив, що Україна потребуватиме надійних гарантій безпеки після війни, оскільки вона матиме довгий кордон з росією і після закінчення війни.

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Україні необхідні надійні гарантії безпеки, оскільки вона матиме довгий кордон з росією і після закінчення війни. Про це він повідомив у інтерв'ю польському виданню Interia, пише УНН.

Деталі

Кірбі зазначив, що, доки тривають бойові дії, не можна думати про вступ України в Північноатлантичний альянс.

Звичайно, віримо, що в майбутньому Україна буде у НАТО. Ще багато треба зробити. Нам необхідно подумати, які гарантії безпеки слід надати в межах оборонного партнерства,

- сказав представник Білого дому.

Він також підкреслив, що незалежно від термінів та підсумків сьогоднішньої війни Україна матиме довгий кордон з росією.

Українці мають право цього побоюватися. Тому все має бути влаштовано так, щоб у довгостроковій перспективі українці змогли захиститися від цієї, можливо, все ще наявної загрози з боку рф,

- наголосив Кірбі.

Представник Білого дому додав, що паралельно Україна має працювати над реформами для вступу до НАТО й у Києві про це знають.

Нагадаємо

Німеччина та Україна підписали двосторонню угоду про безпеку з метою надання довгострокової підтримки Україні в її захисті від російської військової агресії.

Популярні

Новини по темі