blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-26-tys-vantazhivok-stoiat-u-cherzi-v-bik-ukrainy-pozhvavishav-rukh-na-iahodyni

Блокада на кордоні з Польщею: 2,6 тис. вантажівок стоять у черзі в бік України, пожвавішав рух на "Ягодині"

 • 149932 переглядiв

Близько 2600 вантажівок стоять у черзі на кордоні з Україною через блокаду, тоді як через пункт пропуску "Ягодин" з моменту його розблокування збільшився потік вантажівок.

У чергах на території Польщі в бік кордону з Україною на тлі блокади польських перевізників сьогодні на ранок перебувало близько 2,6 тис. вантажівок. У розблокованому пункті пропуску "Ягодин" за добу кордон в обох напрямках перетнули понад 700 вантажівок. Про це журналісту УНН повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Продовжується блокування трьох напрямків - це пункти пропуску "Рава-Руська", "Краківець" та  "Шегині". Станом на ранок, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, майже 2 600 вантажних транспортних засобів очікують в черзі на території Польщі в бік України

- розповів Демченко.

За його словами, найбільші черги вантажівок навпроти пункту пропуску "Шегині" – фактично половина від майже 2 600.

"Звісно, що рух як і раніше відбувається, але в рази менше, ніж це було до початку блокування руху вантажівок", - зазначив Демченко.

Окрім того, він прокоментував ситуацію на пункті пропуску "Ягодин", де був розблокований рух 11 грудня.

"Ми відмічаємо динаміку збільшення кількості вантажівок, які перетинають кордон. За минулу добу – це понад 700 вантажних транспортів перетнули кордон в обох напрямках. Під час блокування в середньому за добу кордон в цьому напрямку перетинало десь 120-150 вантажівок. У черзі по напрямку пункту пропуску "Ягодин" в бік України станом на ранок перебувало 700 вантажівок", - сказав Демченко.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Україна відновила стабільний рух вантажівок у ПП "Ягодин-Дорогуськ".

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон під ворожим ударом - МВА

     • 30372 переглядiв