blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-u-cherzi-na-piatokh-punktakh-propusku-ponad-12-tys-vantazhivok

Блокада на кордоні з Польщею: у черзі на п'ятьох пунктах пропуску понад 1,2 тис. вантажівок

 • 31230 переглядiв

Черги на п'яти польсько-українських пунктах пропуску наразі налічують понад 1200 вантажівок через блокаду польських фермерів.

У чергах на п'ятьох пунктах пропуску на території Польщі в бік України на тлі блокади польськими фермерів на сьогодні перебуває понад 1,2 тис. вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у вівторок, передає кореспондент УНН.  

Станом на зараз це п'ять пунктів пропуску (заблоковано польськими фермерами – ред.). Ще вчора до 10: 00 польські фермери блокували два напрямки "Ягодин" та "Раву-Руську", а після 10:00 вони поновили свої дії з блокування пункту пропуску "Шегині", а також розширили географію своїх дій і на напрямках ПП "Устилуг" та "Угринів". Фактично п'ять напрямків, де на території Польщі блокується рух саме вантажних транспортних засобів

- розповів Демченко.

Він зазначив, що пропускається невеличка кількість вантажівок, фактично за годину можуть пропускати по кожному з напрямків 1-3 автівки, як у бік Польщі, так й на виїзд з Польщі.

Демченко також зауважив, що не блокується рух для інших категорій транспорту.

Станом на ранок сьогодні на всіх п'ятьох напрямках у чергах перебуває десь 1250 вантажівок. Найбільше - навпроти "Ягодина" та "Рави-Руської". Краща ситуація у напрямку ПП "Устилуг" та "Угринів". Там практично черги відсутні

- сказав Демченко.

Доповнення

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що в Європі важко знайти більш проукраїнського політика, ніж він, однак у Польщі повинні враховувати інтереси продовольчої безпеки своєї країни.

Польща запровадить обов'язкові перевірки всього українського зерна13.02.24, 01:31

Популярні

Новини по темі

Черговий обстріл: росіяни вбили мирного жителя в Нікополі

 • 27178 переглядiв

Окупанти обстріляли за ніч чотири громади Сумської області

 • 28493 переглядiв

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, загинув працівник

 • 24421 переглядiв