blukav-horamy-shist-dib-u-karpatakh-prykordonnyky-vriatuvaly-ukhylianta

Блукав горами шість діб: у Карпатах прикордонники врятували ухилянта

 • 21490 переглядiв

Прикордонники врятували 42-річного чоловіка, який шість днів блукав у Карпатах, намагаючись незаконно перетнути кордон до Європейського Союзу.

У Карпатах працівники прикордонної служби врятували 42-літнього чоловіка, який шість днів блукав горами та хотів незаконно перетнути кордон, щоб дістатись однієї із країн Європейського Союзу. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, пише УНН.

Прикордонний наряд виявив незнайомця з рюкзаком, який рухався засніженим схилом, неподалік українсько-румунського кордону. Група реагування допомогла ослабленому та промоклому порушнику спуститися з гори та доставила його до прикордонного підрозділу. Чоловіка напоїли гарячим чаєм, надали їжу та можливість зігрітися,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Під час співбесіди 42-річний харків’янин повідомив, що планував таким чином незаконно дістатися до однієї з країн ЄС, але не усвідомлював, що подорож буде такою важкою та небезпечною.

Відчайдух сам прокладав собі маршрут, але зізнався, що кілька разів втрачав орієнтування у гірській місцевості та подолав пішки відстань орієнтовно від 50 до 70 кілометрів. П’ять ночей "турист" спав просто неба у спальному мішку, неодноразово чув вовків, кабанів та оленів, а в один з днів зустрів на полонині карпатську рись.

За спробу незаконного перетину державного кордону на правопорушника було складено протокол за ст.204-1. Подальшу долю "горе-туриста" вирішить суд.

Прикордонники в черговий раз попереджають про небезпеку незаконних подорожей у Карпатах, оскільки вони несуть пряму загрозу здоров’ю й нерідко завершуються трагічно. Наразі на високогірних ділянках кордону з Румунією висота снігового покриву складає від 1,5 до 2-х метрів, також прикордонники часто спостерігають різкі зміни погодних умов.

Нагадаємо

5 березня, прикордонники виявили тіло чоловіка в річці Тиса, який, ймовірно, загинув під час спроби незаконно перетнути кордон.

Популярні

Новини по темі

Глава Китаю Сі Цзіньпін провів зустріч із лавровим

 • 22305 переглядiв

Rheinmetall передасть Україні 20 бойових машин Marder

 • 21226 переглядiв