bolhariia-vidpravyla-v-ukrainu-pershu-partiiu-z-obitsianoi-sotni-bronetransporteriv

Болгарія відправила в Україну першу партію з обіцяної сотні бронетранспортерів

 • 106632 переглядiв

Болгарія успішно відправила першу партію з 30 бронетранспортерів БТР-60 радянських часів в Україну в рамках військової допомоги, загалом планується поставка 100 машин.

Минулого тижня Болгарія надіслала до України першу партію радянських бронетранспортерів, які були передані Силам оборони. Про це заявив Міністр оборони країни Тодор Тагарєв, передає видання novinite, пише УНН.

Деталі 

Міністр оборони Тодор Тагарєв оголосив про успішне відправлення 100 бронетранспортерів в Україну. За його словами, процес відправки військової допомоги розпочався ще 22 листопада минулого року.

Операція з транспортування бронетехніки почалася 29 січня, а перша колона з 30 вагонів відправилася 7 березня.

Міністр Тагарєв високо оцінив самовідданість 240 військовослужбовців, які брали участь в операції.

Болгарія зволікає з обіцяною військовою допомогою Україні20.02.24, 11:33

Доповнення

За словами болгарського міністра, такі затримки спровоковані певними логістичними складнощами. Він наголосив на важливості постійної підтримки України , підкресливши, що Болгарія залишається пильною у відстеженні ситуації та підтримці готовності до регіональних викликів.

Тагарєв підкреслив відданість Міністерства забезпеченню добробуту збройних сил Болгарії та продовженню підтримки оборонних зусиль України.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що Болгарія почала відправку радянських бронетранспортерів БТР-60 в Україну, перші шість з яких були завантажені на вантажівки і відправлені з Софії в Новий Іскір.

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі

Україна не визнає вибори президента рф - Данілов

 • 31665 переглядiв