borrel-ne-viklyuchaye-pereoriyentatsiyu-viyskovogo-eksportu-yes-na-ukrayinu

Боррель не виключає переорієнтацію експорту оборонної промисловості ЄС на Україну

 • 77040 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Європейський Союз міг би переорієнтувати експорт боєприпасів, щоб допомогти Україні. Про це заявив у вівторок перед засіданням міністрів оборони країн блоку Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, пише УНН.

Цитата

"Перший трек... уже завершений. І на цьому треку ми опинилися там, де й очікували – понад 300 000 снарядів... Зараз – виробництво. Виробництво залежить від контрактів, а контракти залежать від групування та фінансової спроможності держав-членів", - сказав Боррель у відповідь на запитання про мільйон артилерійських боєприпасів для України, який обіцяли до наступного березня.

"Європейська оборонна промисловість багато експортує. Близько 40% продукції експортується в треті країни. Отже, виробничих потужностей не бракує, річ у тому, що вони відправляють свою продукцію на інші ринки. Тому, можливо, нам потрібно спробувати перевести це виробництво на пріоритет, яким є українці", - зазначив голова дипломатії ЄС.

Він зауважив, що "цей діалог між політичною галуззю та промисловою галуззю разом із моїм колегою Бретоном – ми побачимо, що ми можемо зробити, я не можу сказати вам, де ми перебуваємо, доведеться сказати вам після (діалогу - ред.)".

Нагадаємо

Міністри ЄС вимагатимуть покращення доступу до фінансування оборонної промисловості.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстріляла село на Херсонщині, є поранений

     • 49952 переглядiв

    Херсон вранці зазнав ворожого удару, є поранена

     • 49903 переглядiв