bronia-kabiny-sau-bohdana-vytrymuie-priamyi-udar-rosiiskoho-drona-lantset

Броня кабіни САУ "Богдана" витримує прямий удар російського дрона "Ланцет"

 • 41497 переглядiв

Українська самохідна артилерійська установка 2С22 "Богдана" на колісному шасі, розроблена під натовський калібр 155 мм, має броньовану кабіну, яка витримує пряме попадання російського безпілотника-камікадзе "Ланцет", забезпечуючи безпеку екіпажу.

"2С22 "Богдана" – перша українська самохідна артилерійська установка на колісному шасі. Броня кабіни гаубиці витримує прямий удар російського дрона-камікадзе "Ланцет", що забезпечує збереження життя екіпажу. Про це повідомило Міністерство оборони України, передає УНН.

"2С22 "Богдана" – перша українська самохідна артилерійська установка на колісному шасі, розроблена під стандартний для країн НАТО калібр 155 міліметрів. Броня кабіни гаубиці витримує прямий удар російського дрона-камікадзе "Ланцет", що забезпечує збереження життя екіпажу", - розповіли в Міноборони.

Зазначається, що вперше її використали у бою в 2022-му році, в 2023-му – офіційно взяли на озброєння.

У грудні 2023-го Президент Володимир Зеленський повідомляв про збільшення виробництва САУ "Богдана" до шести одиниць на місяць.

Доповнення

Міноборони в лютому повідомляло, що завдяки спільній роботі українського уряду вдалося наростити виробництво зброї з партнерами, відповідно до чого підтверджуються такі результати, як виробництво на території України гаубиць L119 калібру 105 мм (спільно з BAE Systems); виробництво бойових броньованих машин Lynx та Fuchs (спільно з Rheinmetal), а також інші угоди.

Популярні

Новини по темі

Вибух пролунав в Одесі - ЗМІ

 • 100500 переглядiв

Україна не має послів у 30 країнах. У МЗС оприлюднили перелік

 • 85946 переглядiв