brytanska-rozvidka-chechenski-pidrozdily-u-viini-rf-proty-ukrainy-nalichuiut-blyzko-9-tysiach-osib

Британська розвідка: чеченські підрозділи у війні рф проти України налічують близько 9 тисяч осіб

 • 24821 переглядiв

Британська розвідка оцінила діяльність чеченських підрозділів під час війни рф проти України.

Чеченські підрозділи у війні рф проти України налічують близько 9 тисяч осіб. Про це ідеться у новому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Імовірно, зараз у проросійських чеченських підрозділах в Україні несуть службу близько 9 тисяч особового складу

- ідеться у звіті МО Британії.

У звіті зазначається, що проросійські чеченські сили воюють в Україні з 2014 року. "Додаткові чеченські формування були направлені в Україну на початку повномасштабного вторгнення росії в 2022 році. Однак, зазнавши початкових значних втрат, чеченські підрозділи були здебільшого відведені до проведення операцій з охорони тилу та стали висміюватися як TikTok-війська за їхні витівки в соціальних мережах. Після виведення російської приватної військової компанії "вагнер" з передової у травні 2023 року чеченські підрозділи були змушені повернутися назад на передову", - вказано у звіті.

"Цілком імовірно, що основний тягар бойових дій на передовій несуть чеченські спецпризначенці, тоді як основна частина чеченських сил продовжує вести операції з охорони тилу. Окрім надання персоналу, іншим ключовим внеском чечні у війну росії проти України є навчання російського персоналу. За даними керівництва чечні, з 2022 року російський університет спецназу в гудермесі (чечня) забезпечив підготовку близько 42 тисяч російських військовослужбовців. Проте, ймовірно, що персонал проходить навчання в університеті лише протягом 10 днів, що ставить під сумнів ефективність навчання та самої інституції", - повідомляється у звіті.

До кордону із Сумщиною прибули чотири батальйони чеченців - заступник голови Сумської райради29.04.24, 10:41

Популярні

Новини по темі

На Дніпропетровщині збито ракету - ОВА

 • 101760 переглядiв