cherez-shtorm-u-norvegiyi-pidnyavsya-riven-vodi-u-richkakh-u-deyakikh-mistakh-pochali-evakuatsiyu

Через шторм у Норвегії піднявся рівень води у річках, у деяких містах почали евакуацію

 • 1205466 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Уряд Норвегії у п'ятницю розглядав питання про додаткову евакуацію на південному сході країни, де рівень води в розбурханих річках і озерах зріс після кількох днів проливних дощів. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

До підняття рівня води в річках додалися звалені зламані дерева, різне сміття, яке рухається вниз за течією. Вода позатоплювала покинуті будинки, залишала машини в багнюці і затоплювала кемпінги.

Одним з найбільш постраждалих місць стало норвезьке місто Хоенфоссен, де річка Бегна вийшла з берегів, і влада розглядає можливість переселення більшої кількості людей вниз за течією, побоюючись зсувів ґрунту. До 2 000 людей вже евакуйовано.

Івар Бертлінг з Норвезького управління водних ресурсів та енергетики (NVE) повідомив, що рівень води в районі Хоенфоссена, приблизно за 40 кілометрів на північ від Осло, зростатиме і залишатиметься високим щонайменше до понеділка. На півночі, біля озера Строндафйорден, рівень води, за повідомленнями, на 2,5 метри вищий за норму.

За приблизними оцінками, збитки від підняття річок можуть майже 100 мільйонів доларів.

У п'ятницю влада закликала людей, яких евакуювали, не повертатись до своїх помешкань для перевірки їх стану.

"Ми повністю розуміємо, що багато власників будиночків стурбовані станом будиночків після руйнівних погодних умов, але ми сподіваємося, що люди утримаються від поїздки просто для перевірки. Це необхідно для того, щоб уникнути непотрібного навантаження на вразливі дороги", - сказав у своїй заяві Ларс Ауне з yаціональної поліції Норвегії.

Тут мається на увазі, що так звані «будиночки» Hytte є частиною скандинавського стилю життя на природі, і тисячі норвежців мають такі хатинки - деякі в горах, інші на узбережжі - які вони використовують як місце для відпочинку від повсякденного життя.

Нагадаємо

Шторм "Ганс" у понеділок і вівторок обрушився на Північну Європу, що призвело до перебоїв у транспортному сполученні, повеней і відключень електроенергії в Північній Європі.

Щонайменше троє людей загинули. Особливо сильно постраждала південно-східна Норвегія. У середу обвалилася дамба гідроелектростанції, коли вода прорвалася через неї, а раніше цього тижня потяг зійшов з рейок у сусідній Швеції, коли залізничний насип був змитий повінню.

Just nu i Norge. pic.twitter.com/VYrhaK1dO7

— Klimatgranskaren (@Klimatgranskarn) August 9, 2023

挪威东南部区域的洪水10日迫使民众疏散。流经赫纳福斯 Hønefossen 的贝格纳河 Begna10日河水暴涨,漫过河岸。市镇当局担心滑坡不得不疏散民众。 pic.twitter.com/Pe7tX2AAlB

— 美国之音中文网 (@VOAChinese) August 10, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запроваджують нову форму навчання у школах

     • 3608331 переглядiв

    У небі над Україною знищили одну з чотирьох ракет "Кинджал"

     • 1324983 переглядiв