danilov-zvernuvsya-do-partneriv-schob-voni-povidomlyali-pro-ukrayinskikh-koruptsioneriv-za-kordonom

Данілов звернувся до партнерів, щоб вони повідомляли про українських корупціонерів за кордоном

 • 405403 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов закликав країни-члени НАТО надати Україні інформацію про українських корупціонерів за кордоном, оскільки партнери "закидають", що Київ має розв'язати питання корупції, перш ніж стати повноправним членом Альянсу. Про це він в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Деталі

За словами Данілова, результат, який досягла українська делегація та президент Володимир Зеленський під час дводенного саміту у Вільнюнсі є "перемогою" для країни. Він додав, що важливим, зокрема, є створення Ради України-НАТО, на якій Київ спільно з партнерами "по пунктах" розпишуть вимоги для інтеграції в Альянс, які будуть виконуватися у рамках формату.

"Звичайно, ми б з вами хотіли, щоб все вирішувалося швидко... але життя не просте. Нам треба виконати домашнє завдання", - зазначив секретар.

На питання, коли міжнародні партнери нададуть Україні конкретні вимоги щодо членства, Данілов відповів: "Думаю, що ми дуже швидко дізнаємося, про що йдеться".

Водночас він висловив думку, що те, що стосується військової складової інтеграції, Київ виконав "майже на 100%", а процес переходу на стандарти НАТО вже розпочато, він "рухається дуже швидкими темпами". Щодо суспільної частини питання, Данілов звернувся до партнерів з проханням надати інформацію про українських корупціонерів, які мають нерухомість чи інше майно за кордоном.

Цитата

"Ви знаєте, що нам періодично закидають позицію стосовно корупції. У мене є зворотний зв'язок. Я б дуже хотів, щоб члени Альянсу надали нам інформацію про тих корупціонерів, які на сьогодні ховають гроші на банківських рахунках в країнах-членах НАТО. Щоб вони надали інформацію про їх маєтки, їх яхти тощо... 

Я б дуже хотів, щоб тут ми налагодили максимальну співпрацю тому, що я хочу нагадати, що за всі роки незалежності, коли нам починають розповідати за корупцію, лише одного корупціонера, а саме Павла Івановича Лазаренка, нам підсвітили свого часу Сполучені Штати і він там певний час сидів за ґратами", - сказав секретар РНБО.

Нагадаємо

Країни G7 на саміті у Вільнюсі погодили декларацію щодо гарантій безпеки для України. Документ має назву "Спільна декларація про підтримку України", він відкритий для підписання будь-якими країнами. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі