dbr-provodit-7-obshukiv-na-mitnitsyakh-i-postakh-dfs-na-volini

ДБР проводить 7 обшуків на митницях і постах ДФС на Волині

 • 9527 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Слідчі Державного бюро розслідувань проводять 7 обшуків на митницях Державної фіскальної служби, митних постах та відділах митного оформлення у Волинській області. Про це повідомила перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко у Facebook, передає УНН.

"Маю свіжу інформацію щодо обшуків у територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області. У ході розслідування встановили причетність до протиправної схеми співробітників митниць", - написала Варченко.

Вона нагадала: на початку липня повідомляла, що слідчі Центрального апарату ДБР викрили протиправну схему, у якій брали безпосередню участь співробітники ДФС.

"Власне, вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі "послуги" свій відсоток. Як наслідок, діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 мільйонів гривень", - зазначила перша заступниця директора ДБР.

За її словами, роль митників зводилася до того, що вони навмисно занижували митну вартість транспортних засобів, які імпортували за підробленими документами. У документах вказували недостовірні дані про відправника та отримувача, а також маніпулювали з інформацією, необхідною для визначення адекватної митної вартості.

"Саме зараз слідчі ДБР здійснюють 7 санкціонованих обшуків на митницях ДФС, митних постах та відділах митного оформлення", - додала Варченко.

Кримінальне провадження зареєстроване за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів); ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа); ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки; ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше колишньому начальнику Волинської митниці ДФС було повідомлено про підозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ДБР проводить 7 обшуків на митницях і постах ДФС на Волині

     • 9527 переглядiв

    У Харкові невідомий замінував 52 об’єкти

     • 15146 переглядiв

    Зеленський оновив склад комісії з питань громадянства

     • 15059 переглядiв

    У Харкові від удару струму померла 61-річна жінка

     • 8408 переглядiв

    Офіційно: Хомчак підписав рапорт про відставку Назарова

     • 10580 переглядiв