dbr-zavershylo-rozsliduvannia-aviakatastrofy-u-brovarakh-de-zahynulo-kerivnytstvo-mvs

ДБР завершило розслідування авіакатастрофи у Броварах, де загинуло керівництво МВС

 • 33244 переглядiв

Державне бюро розслідувань завершило розслідування катастрофи вертольота в Броварах у січні 2023 року, у якій загинули високопосадовці Міністерства внутрішніх справ України, і передасть справу до суду. П'ятьох посадовців Державної служби з надзвичайних ситуацій підозрюють у порушенні правил безпеки польотів, що призвело до смертельної аварії

Державне бюро розслідувань завершило розслідування авіакатастрофи гелікоптера у Броварах, де загинуло керівництво МВС, повідомили у пресслужбі ДБР у понеділок, пише УНН.

Працівники ДБР завершили розслідування щодо авіакатастрофи гелікоптера 18 січня 2023 року у Броварах. Матеріали справи відкриті для ознайомлення підозрюваним та їхнім захисникам, а також потерпілим та їх законним представникам. Після ознайомлення матеріали будуть передані до суду

- повідомили у ДБР.

Деталі

У серпні слідчі повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво МВС та супроводжуючі особи.

Про підозру повідомлено:

▪️ начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України;

▪️ в.о. командира спеціального авіаційного загону;

▪️ заступнику командира з льотної підготовки;

▪️ командиру авіаційної ескадрильї;

▪️ начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Слідчі ДБР відновили похвилинно день аварії, у тому числі розшифрували "чорні скриньки".

До розслідування залучались закордонні експерти, у тому числі представники французької компанії – виробника гелікоптера.

Доповнення

18 січня 2023 року зранку у Броварах поруч з дитсадком та житловим будинком впав гелікоптер ДСНС. На борту було керівництво МВС - міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович - у складі опергрупи, а також члени екіпажу.

Окрім високопосадовців МВС та супроводжуючих їх осіб в авіатрощі загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які саме прийшли у садочок. 31 особа, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експертизами щодо авіакатастрофи, у якій загинув Монастирський, займалося понад 30 фахівців – Олександр Рувін

Популярні

Новини по темі