dopomoha-ukraini-vid-ssha-spiker-palaty-predstavnykiv-dzhonson-postavyv-ultymatum-bilomu-domu

Допомога Україні від США: спікер Палати представників Джонсон поставив ультиматум Білому дому

 • 31860 переглядiв

Джонсон заявив, що відкритий кордон США — це безсовісна та нестійка катастрофа. Він хоче "негайне припинення цього безумства".

Спікер Палати представників США від Республіканської партії Майк Джонсон погрожує відмовитися від підтримки нового фінансування допомоги Україні, якщо Білий дім не погодиться посилити безпеку кордонів. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на листа Джонсона для директора Офісу менеджменту та бюджету США Шаланди Янг, передає УНН.

Хоча Джонсон не уточнює, яку політику він хоче бачити прийнятою, він посилається на Закон про безпеку кордонів, який вимагатиме відновлення будівництва стіни на кордоні з Мексикою, вперше запропонованої Дональдом Трампом, і обмежить можливості прохачів притулку залишитися в США – проти всіх пропозицій виступають демократи та Адміністрація Байдена.

"Додаткове фінансування України залежить від ухвалення докорінних змін до законів про безпеку кордонів нашої країни", — пише Джонсон у листі Янг, додаючи, що він вперше поінформував її про ці вимоги наприкінці жовтня.

Джонсон заявив, що відкритий кордон США — це безсовісна та нестійка катастрофа. Він хоче  "негайне припинення цього безумства".

"Замість того, щоб взаємодіяти з республіканцями в Конгресі для обговорення логічних реформ, адміністрація Байдена проігнорувала реальність, воліючи натомість займатися політичним позуванням. Ми готові та хочемо працювати з адміністрацією над надійним пакетом заходів щодо забезпечення безпеки кордонів, який захищає інтереси американського народу", - додав Джонсон.

Доповнення

США запросили Зеленського виступити на закритому брифінгу для сенаторів.

Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США можуть припинити поставки зброї України. Без дій американського Конгресу, до кінця року США закінчаться ресурси, щоб надавати більше зброї та обладнання Києву. 

Анна Мурашко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кемерон обговорив війну в Україні з очільником МЗС Китаю

     • 39735 переглядiв

    Рада не піде на зимові канікули – Веніславський

     • 37313 переглядiв