ekolog-rozpoviv-pro-dotsilnist-vikoristannya-vtorsirovini-u-virobnitstvi

Еколог розповіла про доцільність використання вторсировини у виробництві

 • 289114 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Використання вторсировини у подальшому виробництві є економічно та екологічно доцільним інструментом. Про це журналістам УНН повідомила еколог Тетяна Лампіка. Вона розповіла, що під час переробки паперових відходів лише 70% розкладаються, інші ж – ні. Саме тому їх подальше використання зменшує навантаження на довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макулатура замість деревини: в Обухівському паперовому комбінаті поділилися досвідом екологічного виробництва картону та паперу

Цитата

“Паперові відходи перегнивають десь на 70%, в залежності чим вони покриті і з чого зроблені, але вони біорозкладні. Однак для того, аби вони розклалися, все одно потрібно 2-3 роки. Тобто подальше використання паперової сировини – це маленька екологічна перемога для України. Також робота на вторсировині є економічно доцільною, бо це дешевше, ніж закупляти первинну сировину целюлозну і з неї вже робити товар”, – пояснила вона.

Раніше

В одному з найбільших паперових комбінатів Європи – Київському КПК поділилися нюансами роботи щодо використання вторсировини у подальшому виробництві.

Там зауважили, що під час переробки відходів (макулатури) з'являється вторинний відход – скоп, який можна використати у виробництві будівельних, теплоізоляційних, оздоблювальних матеріалів, матеріалів для ландшафтних робіт, гідролізного спирту й біогазу.

Скоп належить до малонебезпечних відходів, однак через значну вологість маси потребує доволі великих площ зберігання. Саме тому, наголосили у Київському КПК, однією з основних цілей їх підприємства у сфері поводження з відходами є саме мінімізація обсягів утворення скопу.

Довідка

Київський картонно-паперовий комбінат працює в Обухові і є містоутворюючим підприємством, на якому наразі працює 2500 українців. ККПК здійснює експорт своєї продукції у 35 країн світу та має 148 мільйонів доларів обсягу товарної продукції.

Наразі Київський картонно-паперовий комбінат виробляє гофротару, литу тару, картон та паперові вироби, зокрема – відомий на всю Україну туалетний папір “Обухів 65”.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти замінували Каховську ГЕС ще у квітні – ГУР

     • 199151 переглядiв

    На Донеччині відновили газопостачання – голова ОВА

     • 156619 переглядiв

    В ЄС схвалили COVID-вакцини для дітей віком від 6 місяців

     • 533799 переглядiв

    ЗСУ збивають 85% дронів-камікадзе – Ігнат

     • 113742 переглядiв