f-16-dlya-ukrayini-u-povitryanikh-silakh-kazhut-pro-plani-vidpraviti-na-navchannya-kilka-desyatkiv-pilotiv

F-16 для України: у Повітряних силах кажуть про плани відправити на навчання "кілька десятків" пілотів

 • 714438 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Україна планує відправити "кілька десятків" бойових пілотів для навчання на західних винищувачах, як F-16 американського виробництва, заявив у п'ятницю речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Щодо пілотів з'являються постійно повідомлення, що українські пілоти уже навчаються, від різних лідерів..., ну хочеться дійсно вже вголос цю інформацію заявити, проте - поки що ні. Усе робиться для того, щоб це відбулося якомога швидше, визначається база, вже і міністр оборони теж заявив, що є... центр, основний, де будуть навчатися наші льотчики, й інші потужності, інші майданчики, де пілоти проходитимуть підготовку", - сказав Ігнат.

"Ідеться про кілька десятків, я б не хотів зараз спиратися на якісь точні цифри, пілоти напрявлятимуться хвилями, перша хвиля, яка більш підготовлена в плані англійської мови, у плані індивідуальної підготовки і так далі, потім за ними піде друга хвиля, третя... Таким чином, щоб поетапно пройшло це не навчання, ще раз наголошую, а перенавчання на новий тип літака", - повідомив речник ПС ЗСУ.

Деталі

Ігнат також зазначив, що вже офіційно повідомив міністр оборони, що "коаліція, дійно, уже створена, можна про це вже впевнено говорити, що є країни, які заявили вже про лідерство своє у цій коаліції - зокрема, Данія і Нідерланди, які будуть, на сьогодні, навчати наших пілотів". "Про те, де є F-16 і в яких країнах, і що вони саме ті літаки можуть опинитися в Україні, ми теж це знаємо", - додав він.

Доповнення

Голова Міноборони США Остін заявив про енергійний рух у питанні підготовки українських пілотів на F-16.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві вибух, на столицю ще летять ракети - Кличко

     • 4260123 переглядiв

    На підступах до Києва працює ППО - КМВА

     • 1125129 переглядiв