havanskyi-syndrom-bilyi-dim-vystupyv-z-komentarem

"Гаванський синдром": Білий дім виступив з коментарем

 • 27027 переглядiв

Речниця Білого дому прокоментувала розслідування медіа про "гаванський синдром".

У Білому домі прокоментували розслідування медіа щодо того, що існує явна кореляція між поїздками співробітників російського ГРУ та випадками "гаванського синдрому" у різних регіонах світу, вказавши, що у цьому питанні покладаються на оцінку розвідувальної спільноти. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу 1 квітня, пише УНН.

Я тут дуже обережна. Розвідувальна спільнота не дійшла такого висновку. Очевидно, була оцінка розвідувального співтовариства. Отже, мені доведеться направити вас до ODNI (Офіс Директора Національної розвідки - ред.) з приводу їхньої оцінки. Але ця конкретна частина про росію - я знаю, що вони не дійшли такого висновку

- зазначила Жан-П'єр у відповідь на прохання прокоментувати повідомлення про зв'язок аномальних інцидентів зі здоров'ям (AHI) із підрозділом російської військової розвідки.

На запитання як - попри те, що розвідувальне співтовариство заявило, що все ще вважають, що малоймовірно, що іноземна держава несе відповідальність - адміністрація може продовжувати вірити в це, коли є стільки надійних посадовців США, які пережили це, говорячи інше, вона наголосила, що "це оцінка розвідувальної спільноти". "ODNI може конкретно розповісти про те, як вони дійшли такої оцінки, як вони дійшли такого висновку", - додала речниця Білого дому.

З її слів, було вжито низку заходів з 2023 року після оцінки комітету з розвідки щодо цього питання. "І ми поставилися до цього дуже серйозно", - вказала Жан-П'єр.

Вона додала, що американська сторона приділила пріоритетну увагу розслідуванню причин AHI та ретельному вивченню звітів.

Доповнення

The Insider, 60 minutes та Der Spiegel у спільному розслідуванні вказали, що росія могла роками труїти американських дипломатів у різних країнах світу. Ідеться про так званий "гаванський синдром" з яким зіткнулись посадовці США у Грузії, Німеччині, Китаї та Сербії.

Популярні

Новини по темі

"Гаванський синдром": Білий дім виступив з коментарем

 • 27027 переглядiв

Ще одну дитину повернули з тимчасово окупованих територій

 • 24852 переглядiв

Ізраїльська поліція заарештувала сестру лідера ХАМАС

 • 25051 переглядiв

ГУР атакувало завод зі збірки "шахедів" у рф - джерело

 • 26112 переглядiв