iran-zayaviv-scho-kateri-vartovikh-islamskoyi-revolyutsiyi-perekhopili-amerikanske-sudno

Іран заявив, що катери Вартових ісламської революції перехопили американське судно

 • 20849 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. У четвер державне телебачення Ірану повідомило, що катери, що належать воєнізованій Революційній гвардії країни, перехопили американське судно в Перській затоці, інформує УНН.

Деталі

У четвер телебачення Ісламської Республіки Іран показало кадри, в яких йдеться про те, що вони були зняті з одного з швидкохідних катерів, який переслідував екіпаж під американським прапором на борту.

Пов'язані з гвардією ЗМІ, вперше опублікували відео, не повідомивши, коли було зроблено його запис.

Доповнення

У травні Гвардія відкинула твердження ВМС США про те, що іранські катери в Ормузькій протоці викликали напружену сутичку на наступний день після того, як США заявили, що Стражі ісламської революції направили 13 озброєних швидкісних катерів занадто близько до судів ВМС США в протоці.

У той час Сполучені Штати заявили, що катер берегової охорони справив попереджувальні постріли, коли два іранські човни підійшли до небезпечної близькості.

Додамо

Регіон як і раніше знаходиться в напрузі через ескалацію ядерної програми Ірану. Переговори у Відні по відродженню вже розірваної угоди Тегерана зі світовими державами в 2015 році зайшли в глухий кут з червня, без дати їх відновлення.

В рамках ядерної угоди 2015 року Тегеран різко обмежив збагачення урану в обмін на скасування економічних санкцій. У 2018 році тодішній президент Дональд Трамп в односторонньому порядку вивів Америку з цієї угоди, що посилило напруженість на всьому Близькому Сході і спровокувало серію нападів та інцидентів.

Нині, Іран порушив обмеження, встановлені угодою, і збагачує деяку кількість урану до максимального рівня чистоти. Іран заявляє, що його ядерна програма призначена тільки для мирних цілей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Потужний землетрус магнітудою 6,1 сколихнув Японію

     • 22207 переглядiв